..


Thursday, March 19, 2015

Computer Application

Computer Application

Q-1 Which of the following makes a network insecure ?

(a) Encryption (b) Network interface card
(c) Static key (d) None of these

Q-2 Which of the following is IBM’s micro computer ?

(a) Mac (b) Microcomp
(c) Macintosh (d) Both (a) and (b)

Q-3 Which of the following s not a transmission technology ?

(a) Broadcast linking (b) Narrowcast linking
(c) Point to point linking (d) None of these

Q-4 Which of the following are mandatory parts of complete PC system ?

(a) Hardware and Software (b) Input and Output
(c) Keyboard and printer (d) All the above

Q-5 Firewall is used in PC for

(a) Security (b) Authentication
(c) Data transmission (d) None of these

Q-6 Processing control procedures have

(a) Authorization and authentication of users
(b) Access control for online data
(c) Reporting of before and after images
(d) None of these

Q-7 Which of the following do you think is NOT necessary for computerization system in a bank

(a) Effective customer system (b) Effective bank office integration
(c) Focus on manual records (d) None of these

Q-8 CD ROMs are ……………

(a) Primary storage devices (b) Optical storage devices
(c) Magnetic storage devices (d) None of these

Q-9 Library software management software is for

(a) Documenting the changes that are made to program
(b) Controlling the version numbers of the programs
(c) Both (a) and (b)
(d) None of these

Q-10 Client-server computing is used in

(a) Interactive multi-media (b) Network multi-media
(c) MPEG video (d) All the above

Q-11 Floppy disk are

(a) Random access memories (b) Storage devices
(c) Used for transferring data (d) All of the above

Q-12 Which of the following is NOT a characteristic of a computer

(a) Intelligence` (b) Speed
(c) Versatility (d) Automation

Q-13 Which of the following is NOT a part of system ?

(a) Peripherals (b) Electric supply
(c) Logical interconnection between peripherals (d) Common goal

Q-14 The most common input device used today is ………….

(a) Motherboard (b) VDU
(c) Keyboard (d) IC chip

Q-15 The third generation of computer were in

(a) 1959-1964 (b) 1965-1971
(c) 1971- 1981 (d) None of these

Q-16 Which of the following is true?

(a) If while executing a program the power goes off all the instructions and data in the memory
will be host
(b) A PC/XT uses a 80186 microprocessor whereas a PC/AT uses a 80286 microprocessor
(c) both
(d) None of these

Q-17 Which of the following is a component of Internet?

(a) Routers to strengthen the attenuated signals
(b) Repeaters to establish physical connection between various LANs
(c) Gateways to allow a network to use the resources of another main frame
(d) Bridges to optimize the transmission path of massages

Q-18 Which of the following is NOT a server based network features ?
(a) File server (b) DNS
(c) Print server (d) All are server types

Q-19 Collection of tracks on a disk forms ……….
(a) Track (b) Cylinder
(c) Block (d) Disk

Q-20 A device that receives data from slow speed devices and transmits it to different locations is called?

(a) Remote Concentrator (b) Message switcher
(c) Front and processor (d) Demux

Q-21 Desirable feature of modem is

(a) Attenuation and amplification (b) Dynamic equalization
(c) Automatic dial – up (d) All

Q-22 What does the restructuring of existing source code in Reverse Engineering?

(a) Abstraction (b) Completeness
(c) Directionality (d) None of these

Q-23 ………….. is a supercomputer created by networking many small computes.

(a) ASCI white (b) Grid
(c) LAN (d) Network super

Q-24 File transfer is ………………

(a) An application program
(b) The function of the Application Layer
(c) A protocol of the Application Layer
(d) A web application

Q-25 ……………. Is used to read choice filled up by a student in common entrance tests.

(a) Hand held scanner (b) Papers
(c) OMR (d) Pointing devices

ANSWERS:-

1. c 2. c 3. b 4. a 5. a 6. d 7. c 8. a 9. c 10. b 11. d 12. a 13.b
14. c 15. b 16. a 17. c 18. d 19. d 20. a 21. a 22. b 23. b 24. b 25. c

Reasons: 

1. All these keys don’t change, some or the other time they might be hacked
3. There is nothing called as narrowcase
4. System is physical & logical entity
6. They have responsibility checks
7. Once computerized, data is kept in database, not on papers
13. It is supplied by external power
24. FTP is protocol but file transferring is done by application layer

No comments:

Post a Comment

Ads